Så långt räcker 5000kr

Idag hjälpte Johan mig att borra hål för gardinstängerna i taket. Tur att jag fick hjälp annars hade jag nog inte varit hemma ännu. Jag och borrning alltså, vi är inte kompisar. Jag behärskar i princip allt annat som har med småbyggande att göra men kunskapen om vilken borr som ska användas till vad och vilken plugg som ska användas till vilka väggar v ä g r a r helt enkelt att fastna i mitt lilla huvud.

Det kommer bli så himla bra…önskar bara att jag hade mer pengar till det sista fixet. Det är väldigt frustrerande när man känner att man fått till en rätt fin ”bas” och sen inte har möjlighet att ställa in såna där fina saker som så många andra bloggare/instagrammare pyntar sina vackra barnrum med.

Självklart kommer jag ju alltid prioritera funktionalitet framför piff men den lille esteten i mig vill bli bättre på att lyckas med båda. 5000kr har jag i budget per projekt. Dom 5000 ska räcka till färg, byggmaterial, möbler, belysning och piff. För det här projektet har det gått ungefär såhär:

Färg t. vägg och byrå 1200kr, Säng 500kr, Skrivbordsstol 300kr, Byrå 300kr, Garderobsdörrar 1300kr, Ramar 500kr, Matta 200kr, Fåtölj 300kr, Gardinskenor 300kr, Lådor och fix till skrivbord 270kr, Utskrift av bilder, kuddar, leksakspåse, växter, sängkläder, lådor, lampor 1500kr Och det blir dryga 6000…inte så bra på att hålla budget 🙂  Får ändra rubriken till ”så långt räcker i n t e 5000 😉

Hade garderoben gått in under loftet hade jag ju inte behövt köpa fåtöljen akut på ikea, och hade det inte behövts piffas i vardagsrummet så hade jag inte behövt köpa ramar eller fullt så mycket färg så man kan ju ändå säga att själva Alicias rum håller sig inom budget 🙂

Utöver detta har projektet fått skänkt grejer som ytterligare förgyller rummet

Skrivbord, Gardiner, säkert 30 böcker, krukor, bricka, smycken, kläder, förvaringsprylar, väskor, filtar, kudde, badbomber, pysselböcker, tatueringar mm.
Tusen tusen tusen tack alla fina vänner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *