Olivers rum -Resultat

IMG_9554[1]Som jag har svurit, men nu är det äntligen klart och jag är en fullärd hantverkare 🙂  Jag hade tänkt att det skulle ta torsdag -söndag att ordna rummen men det blev tre dagar extra.
Det största problemet jag stötte på var att när jag målat två lager med färg så gick limmet från tapeten igenom och jag fick köra ett lager stoppfärg och sen två nya lager färg. Helt galet vad mycket färg som gått åt till två små pytterum. Listerna var också total craziness, jättesmarta klick-lister från IKEA men de g å r ju inte att hitta ett sätt att få ihop dom i vinkel.

Som tur var har familjen haft gott tålamod med mig och barnen var vid gott humör när de äntligen fick se sina nya rum. Oliver flög fram till sina mjukdjurskorgar och gjorde en stor ”tumme upp” när jag frågade vad han tyckte.

Det som hänt i Olivers rum är:
Nya ytskikt (sa jag att det var f e m lager?) nytt golv och lister. En myshörna bestående av platsbyggd soff-säng med specialbyggt elementskydd bakom, allt av er tillgivne hantverkare -moi!  Grå kuddar (rea) från lagerhouse, grön kudde från ellos. Stålkorgar (rea) från Lagerhouse sprayade gröna.  Överkast från IKEA. Väggbonaden är ett litet DIY projekt av mig.
Mattan låg i min första sons rum när han var bebis. Jag hittade den på en loppis och den är min absoluta favorit…så mjuk och fin och… jag är så glad att den fått ett hem. Vi har heltäckningsmattor i våra barns rum så den har ingen plats hos oss.

Förvaringslådorna under sängen består av Olivers gamla ljusblå förvaringslåda som jag sprayat svart, samt en garderobslåda från IKEA som jag satt hjul på. Sväljer hur mycket som helst.

Skåpet är en IKEA produkt som utgått men den är fantastiskt smart för små utrymmen då den är smal (20cm) och dessutom har en skrivbordsskiva som kan vikas ner. Oliver är inte så pysslig ännu men när det kommer finns ju plats i rummet att ställa in ett litet skrivbord om familjen så önskar.  Jag gjorde den lite trevligare med hjälp av svart deco tejp, bara att ta bort eller byta om han tröttnar.

Ljusslinga och pall från Rusta. Förvaringskorg från IKEA.

Loftsängen målades grå och stegen flyttades för att få loss lite golvyta.  På loftet satte jag upp tavellister för bokförvaring och hängde upp en sänglampa. Rutiga sängkläder från ellos.

I garderoben ordnade jag ett extra hyllplan och satte in ett gäng galgar. Jag hängde även märketiketter på korgarna så att det ska bli lättare för Oliver att själv att sortera in sina kläder.

Stilmässigt tror jag lätt att det här rummet (med några mindre förändringar) kan hålla för Oliver ända upp i tonåren.

Såhär i efterhand hade jag gärna beställt lite färgglada wallstickers men jag var så rädd att minsta grej på väggen skulle få rummen att kännas mindre. Man lär sig.  Sen är det ju lätt att sätta upp teckningar och affischer så det löser sig nog snart ändå.

oliverefter5

oliverefter1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *