Olivias rum -resultat

7T5A0178

Se så gosigt det blev i Olivias första egna rum. ”Före-bilder” finns i tidigare inlägg.

Igår fick jag äntligen möjlighet att fixa Olivias rum!

Mamma Emelie och jag  åkte tillsammans och hämtade Olivia på fritids och visade vad vi gjort. Hon blev väldigt glad…såklart kan man tänka men jag försöker påminna mig hur svårt det skulle vara för mig om någon kom in i mitt hem och flyttade runt mina saker. Jag har haft det jättekul med Emelie de här dagarna och vi har hjälpts åt med i princip allt…vilken dröm om man alltid var två som jobbade med såna här projekt.

Tyvärr blev dokumentationen skrutt igen (så pass att jag knappt vill lägga upp bilderna) men ni får ta mitt ord att det var fint irl

Det här har jag gjort:
Jag satsade på sänghörnan och förvaringen för resten var liksom helt OK…men några ändringar gjordes ändå i den andra delen av rummet…se längre ner.

Jag fyndade en IKEA Nordli-byrå på blocket och köpte till ytterligare en del att ställa under sängen för förvaring. Eftersom det gjorde sängen lite hög så snickrade jag ihop ett sängskydd så att Olivia inte ska behöva trilla ur sängen. Den här möbeln svalde i princip alla Olivias leksaker och dessutom kan man rulla in eller två extramadrasser i hålrummet bakom. Sängen fick en Sänghimmel från  Numero 74 i färgen dusty pink (finns bl.a på cirkusfabriken). Grå-vita sängkläder från H&M home, rosaprickig kudde och grå samt rosa överkast från Ellos. Garnbollarna och tavlan är egna DIY-projekt. Flaggspel från Lagerhaus. Brevid sängen står en bokhylla jag fick skänkt av en kompis som höll på att byta kontor…den var svart men fick bli pastelligt turkos. Perfekt för Olivias alla böcker men även för att klämma fast den fina IKEA-lampan i. Dockhuset kom upp från golvet med hjälp av ett vitrinskåp fyndat på blocket . Den ful-söta sprattelbjörnen har jag helt glömt bort vart jag köpte.

Väggarna var i princip nytapetserade och även om jag tycker vitt och fräscht är kul så verkar barn inte så ofta hålla med (! ;)). Eftersom det är en hyresrätt är det ju dessutom viktigt att det är lätt att återställa. Så det fick bli stickers…guldprickar från Ferm Living. Ett paket räckte till ca 7kvm med det avstånd som syns på bilderna.

En bekant skänkte en fin trästol till skrivbordet som målades i en metallic lila. Skrivbordet och den lilla hyllan funkade ju bra så där piffade vi bara till det med skrivbordslampa, blomma, askar och småmys.

Olivia hade drömt om ett IKEA kök ”ett sånt som lyser” så vi kastade ut det gamla (ingen idé att försöka skänka vidare då det var i uruselt skick) och satte dit ett helt nytt IKEA kök…med marmorfilm på bänkskivan för lite extra lyx.

Eftersom rummet ligger på nedre botten så är gardinerna i princip alltid fördragna -Olivia hade röd-rosa gardiner som gjorde hela rummets ljus väldigt rosa så dom bytte vi till vita som jag fått skänkt.

Jag har haft enorm hjälp av Emelie de här dagarna som har skruvat möbler, kånkat och målat. Tack!

Och tack till alla vänner som bidragit med: Tavelram, anteckningsböcker, skrivbordslampa, prydnadssaker, bokhylla, gardiner, skrivbordsstol, krukor, pläd mm. En ny handväska och köksgardiner och lite skönhetsprodukter till Emelie. Jag köpte även med ett picnic-kit för soliga dagar. Sist men verkligen inte minst så köpte en vän ett årskort på skansen till Emelie och Olivia – S Å uppskattat! Dom har redan bokat in en ”allsångs-kväll” 🙂

Jag håller alla tummar att familjen får stanna i lägenheten de nu bor i så att Olivia kan slippa ännu en flytt…slippa behöva lämna de nya kompisarna på gården…slippa oroa sig.  Galet är det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *