Hjälp, någon?

 För någon månad sedan snubblade jag över facebooksidan ”Bortskänkes i 08-området”. Sidan (och den drös liknande sidor som finns) går ut på att folk skänker smått och gott de inte längre behöver och här söker även folk efter saker de saknar. ”Saker man saknar” kan vara tårtingredienser och småpresenter till barn som annars inget får på födelsedagen. Behovet av regnkläder, välling eller en vagn när den gamla gått sönder gör att folk gärna tar sig flera mil med buss för att hämta saker.

Det är tydligt att många på sidan har det väldigt tufft i livet och därför kändes det också som ett bra ställe att lägga ett ett erbjudande om ”gratis barnrum för ekonomiskt utsatta” …tänk om jag kunde hitta någon som vågar låta mig hugga tag i en liten bit av deras hem. För ett par dagar sen lade jag ut en liten efterlysning och pang -20 mail i inkorgen. Ett valde jag ut men en drös har jag sparat tills senare projekt

Det mail som jag fastnade alldeles särskilt för kom från Johanna. Vet inte riktigt vad som gjorde att jag fastnade för just det. Kanske var det hur hennes liv plötsligt vänt från att vara ganska likt mitt eget liv med livskamrat, barn, jobb och trygghet…till att snabbt halka ner på botten. Så, jag åkte dit och hälsade på idag, men mer om det skriver jag snart.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *