Anton och Olivers rum -Före

Olivers och Antons rum -före

Här är dom, rummen som de ser ut idag. 2,6*1,65 m2 stora.  En riktig utmaning på sitt sätt men samtidigt rätt behändigt att jobba med. Olivers till vänster och Antons till höger.

Rum för Oliver, 6 år
Olivers rum är drygt 4 kvm och består idag av en hemmasnickrad loftsäng, en platsbyggd garderob, en liten bokhylla, ett litet skrivbord och ett par lådor med leksaker som står mitt på golvet. Som golv ligger en bucklig plastmatta och väggarna pryds av blommiga tapeter från sjuttiotalet.

Oliver älskar djur, natur och skog och är han inte ute så leker han med sina gosedjur och hänger dom i stegen till loftsängen. Gosedjuren var den enda ”leksak” han fick ta med sig i flytten från england. Oliver lider efter tiden i England av svåra mardrömmar och skulle behöva möjlighet att ta sig ur sängen snabbt när han vaknar på natten. Han skulle även behöva mer förvaring och mer plats för lek. Garderoben har en stapel trådkorgar men nyttjas i övrigt väldigt dåligt.

Det här vill jag ordna för Oliver: Nya ytskikt på väggar. Nytt golv. Måla loftsängen och flytta stegen så att rummet kan nyttjas bättre. Elementskydd framför fönstret, platsbyggd soff-säng för gosedjurslek men även för att kunna sova i under mardrömsperioderna. Förvaring under säng. Krokar för väskor och utklädningssaker. Ett vägghängt skrivbord som kan fällas ut senare i livet när behovet kommer. En pall. Nya hyllplan till garderoben, lådor, galgar. Ljusslinga, vridbar vägghängd skrivbordslampa, taklampa. Vägghängda korgar för gosedjur. Piff i form av kuddar, matta, överkast, sängkläder, väggdekorationer. Allt i grön/grå/naturskala (men ändå glatt). Drömmen vore att även få tag på lite böcker om djur, natur, fordon. Nya leksaker då han har så få kvar. Kanske fler gosedjur. Kanske lite kläder om behov finns.

 

Rum för Anton, 7 Det nuvarande rummet är i princip identiskt med Olivers rum. Anton har ett stort behov av att kunna dra sig undan och hänga på sitt rum. Han älskar att bygga lego, läsa faktaböcker och varva ner efter skolan genom att spela TV-spel en liten stund. Idag är ytorna för legobygge små, det finns ingenstans för honom att ställa färdiga legokreationer så att inte lille Wilmer når och TV-spelet är inte inkopplat eftersom det inte finns någon plats att sitta och spela. Överlag behövs mer förvaring.

 

Det här vill jag ordna för Anton: Precis som i Olivers rum vill jag ordna nya ytskikt på väggar och ett nytt golv. Även här ska loftsängen målas och stegen flyttas så att rummet kan nyttjas bättre. För Anton vill jag ordna ett stort skrivbord (med lufthål för elementet) framför fönstret med gott om förvaring för lego och andra projekt. En skön skrivbordsstol och skrivbordslampa. Nya hyllplan, lådor och galgar till garderoben. Ljusslinga och taklampa. Piff i form av sängkläder, matta, väggdekorationer och kanske en sittpuff. Allt i gul/grå/naturskala (men ändå glatt). Till Anton skulle jag även vilja få tag på lite böcker (fakta/lego). Kläder om behov finns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *