Alicias rum –resultat

Alicias rum, resultat

Äntligen lite plats för pyssel, plugg och kompishäng! I det här rummet hoppas jag Alicia kan trivas ända upp i tonåren utan större (kostsamma) förändringar.

Idag, söndag gjorde jag klart i Örnsberg och Alicia kom hem och fick se sitt rum, mamma, mormor och kusinen var med också. Och Maarit och Johan och katten Blixten såklart.

Hon blev så himla himla glad och dök in i rummet och började känna och klämma på allt. En bamsekram fick jag också. Verkligen världens mest tacksamma hobby jag har skaffat mig 🙂

Tyvärr lyckades klockan bli rätt mycket innan jag kunde fota så (än en gång) är bilderna inte så jäkla jätteinspirerande. Blir tokig på mig själv, mååååste lära mig prioritera det annars kommer det här aldrig funka.

Byrå

Superbilliga spetsgardiner från IKEA gjorde att de grå gardinerna känns lite mindre som (ytterligare) en grå vägg i rummet.

 

Vy mot vardagsrumsdel

Uppdraget var ju att fixa Alicias rum men det hade känts så trist att lämna vardagsrummet som det var. Förändringarna där är dock väldigt modesta. Färg på väggarna, nya soffkuddar samt två ramar till deras ouppackade posters. Totalt kanske 1000kr extra och sååå värt det.

 

Byrå uppifrån

En avställningsyta för det som känns mest aktuellt för tillfället, böcker, smycken, saker man skapat.

 

flaskor

Eftersom familjen har katt är det såklart LED-ljus i lyktan, finns bl.a på RUSTA.

Det som hänt i Alicias rum är:
Målat om väggarna i Alcros färg ”Rökgrå”, satt upp gardinskenor i taket så att Alicia kan ”stänga” om sig med hjälp av draperier. Garderoben har fått specialbeställda speglar på dörrarna och läderhandtag för att öppna. Tyvärr fick ju garderoben inte plats under sängen som var tänkt så den hamnade strax utanför rummet men det funkade fint det också. Draperierna (som skänkts till projektet) är tjocka och grå men med spets på insidan för att mjuka upp det lite och få det att kännas mindre ”vägg”. Loftsäng (IKEAs SVÄRTA fyndad på Blocket) för att få loss mer yta att hänga på och sängkläder Ödesträd från IKEA. Girlangen vid sängen gjord av mig, sänglampa från Claes Ohlson. Under loftet är det ett skrivbord med glasskiva som jag fick gratis via en tjej på Blocket.

På skrivbordet står en förvaringslåda att ha lim, tejp mm, både den, svarta klämtavlan och tidsskriftssamlarna är från IKEA. Burken med pennor är fylld med småburkar så att inte allt ska ramla runt, den är målad i en metallic lila färg. Skrivbordsstolen är ett blocketfynd, fejkfällen i stolen är från IKEA, filten är skänkt. Klänningen hittade jag på Mollamaias secondhand för barn i Sickla, lurarna är Alicias egna. Ugglekrukan och papegojan i trä är skänkta. Anslagstavlan och Citronväskan är från HM Home. Skrivbordslampan hade jag i min första lägenhet.

Världens mest fantastiska målarbok med tatueringar från Fotografiskas shop. Matta Tråd från Lagerhaus, byrån är ett blocketfynd ommålad i en riktigt ljus rosa med knoppar i metallicfärg. Byrån är fylld med med stora och små lådor för förvaring. AIK vimpel gjord av mig.

I vardagsrummet har jag fått upp parets egna affischer i 70x100cm ramar från Claes Ohlson, vas från Åhlens. Gul, randig och grå kudde från H&M home, bricka från loppis, lykta skänkt, snacks från Urban Deli.

Maarit och Johan har slitit som sjutton också och verkar verkligen ha fått upp lusten för att fixa hemma. Gått med saker till källaren, rensat bokhyllor, städat, slängt. Maarit planerar skrubbning och boning av alla golv nästa helg och att skaffa en kolfilterfläkt…och att spraya om köksstolarna och och och…. Så himla kul att se lite glöd i ögonen gällande hemmet!

Under tiden jag har haft kontakt med den här familjen har ytterligare en familjemedlem visat intresse för att ha Alicia boende hos sig och då i en annan stad, något varken hon eller någon annan runt henne vill. Att behöva lämna skola, vänner och rutiner nu när hon trivs så himla bra. Oron har varit stor och i veckan kommer soc hem till familjen för att prata med familjen. Inte för att det var någon misär innan men det känns sjukt härligt att dom verkligen kan visa upp ett piffat ”rum” till Alicia nu.

En stor eloge till den här familjen som trots att situationen inte är enkel ändå lyckas hålla en god ton och fortsätta låta Alicia umgås med alla som håller henne kär. Alicia verkar vara en trygg, lugn och  fantastiskt härlig tjej så jag håller alla tummar för att hon får fortsätta bo där hon själv vill. Oavsett vad som händer så kommer rummet hos Maarit och Johan alltid finnas där för henne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *