Alicias rum -före

alicia före 2

Såhär ser det ut, Alicias rum som hon har det idag. Även om det är ombonat med gosedjur och posters så finns det mycket att önska vad gäller funktionalitet. Det finns egentligen ingen förvaring och inte heller någon plats för att sitta och pyssla. Rummet är en del av familjens vardagsrum och idag finns det ingenting som separerar de två ytorna. Alicias största intressen är just att pyssla, bygga lego och att ”showa”, stå framför spegeln och dansa och sjunga. Hon och Maarit har startat Knattekaraeoke-kvällar på Maarits jobb och Alicia älskar det.

Det här är hennes första ”rum” och enligt Maarit älskar hon verkligen att ha det här egna utrymmet och hänger ofta på golvet med olika små projekt.

Det finns väldigt bra förutsättningar för att få till det här rummet. Det är ett fönster i både Alicias del och i andra delen av vardagsrummet, det är en generös takhöjd på 2,6m OCH det finns inga klåfingriga småsyskon att ta hänsyn till så man kan ställa saker vart man vill.

Sååå…hur ska jag göra det här nu då? Jag försöker luska lite i vad Alicia gillar genom att visa en drös pinterest-bilder men hon säger bara att allt ser jättefint ut 🙂 Jag ber Maarit och Johan att spåna lite på vad dom vill ha för ”stil” men även det tycks i princip omöjligt för den ene vill ha ”ikea-basic” och den andre ”anti ikea-basic”.
En loftsäng är i alla fall ett måste för att kunna få in de ytor som krävs, ett draperi av tunga tyger som går att dra runt hela ytan så hon kan ”stänga” om sig. Väggfärgen skulle jag vilja ändra eftersom terracotta-orange är hopplöst svårmatchat (tydligen en afrikansk fas som Johan och hans ex gick igenom :)). Det stora Barbiehuset Alicia fått av sin mamma skulle behöva stå på en platta med hjul så att det går att flytta om man vill ha yta för dans eller övernattande kompisar. Vad mer? Mycket förvaring och speglar att dansa framför.

En gång till en väldigt liten yta att jobba med, själva utrymmet är fyra kvadrat. Eftersom det är en del av vardagsrummet känns det viktigt att knyta ihop rummet på något vis så att det inte ser ut som två skilda stilar i samma rum men det är lättare sagt än gjort. Familjen är lite svårflörtade ang. att förändra resten av rummet, de vill inte vara till besvär och vill bara att Alicia ska få det bra men…jag skulle ju så gärna vilja få till lite mys i hela rummet. Får se om dom landar i någon färg som jag kan använda överallt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *