”Åh, vad annorlunda”

alicia 3

Nu är det igång. Som jag har längtat att få börja med själva ”makeovern”! De senaste veckorna har jag hämtat lite fynd här och var och försökt komma på hur vi ska få till det lilla utrymmet på bästa möjliga vis. Den här helgen är Alicia hos sin mamma några dagar så det blir perfekt att kunna fixa och sen kunna visa när det är helt klart.

Igår var det dags att måla, familjen hade förberett rummet genom att ta ner gardinstänger och flytta möbler etc så de var bara att sätta igång. Jag torkade lite lister, maskade och så och lyckades sen måla två gånger på några timmar och tack vare färgen blev det jättefint och gick jättesnabbt. ”Rökgrå” från Alcro…sån skillnad att måla med riktigt bra färg också (nej, jag är inte sponsrad ;)). Och trots den rätt mörkt grå färgen så känns rummet ljusare än innan.  Men lite orolig är jag då  familjens reaktion hittills mest ljuder ”åh vad annorlunda”…ha ha, det kommer bli bra. Det måste bli bra!

Maarits mamma har köpt posters till dom ut IKEAs art event så jag tänker att i vardagsrummet ska jag iaf försöka få upp dom på väggen och kanske fixa lite kuddar och mys. Dom kom till slut fram till att dom gillar lite indisk stil men nu känns det lite sent att ändra allt. Hittade iaf. en mässingbricka på loppis för 10kr, och så hade jag ett par lyktor hemma sen vårt bröllop för 7 år sen. Så det blir väl indisk-grafitti-ikeamys 😉

Idag fick jag  skjut dit eftersom jag inte är riktigt kompis med att rodda med släp, men eftersom chaufförn precis är på bättringsvägen efter att ha haft halsböld(!) så kånkade jag upp alla möbler och saker för 3 trappor utan hiss helt själv. Sen lyckades jag montera ihop loftsängen jag hittat på Blocket alldeles själv…en konst. Önskar att någon tagit en bild när jag stod som ett kors med ben och armar åt alla håll för att balansera upp den medans jag skruvade 🙂

Sen började det där magiskt mysiga, att få ställa allt på plats… Blocket-byrån jag målat om, nya skrivbordet, Alicias garderob som jag låtit sätta speglar på ska stå under loftet…stå under loftet…uuuunder loftet…men. Hade bett Maarit mäta hur hög garderoben var och den var 164, men när jag skulle ställa den på plats hade den vuxit 6cm på höjden. Skrutt. Så nu får jag tänka om tills i helgen när allt ska ställas iordning inför att Alicia kommer hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *